Bondegården Lillelund

Kød med god samvittighed!

Mød Valdemar og “Viktor”!

Den 5. oktober blev vi en beboer mere her på Bondegården Lillelund! Denne gang var der dog hverken tale om en gris eller ko, men den yndigste lille dreng, som har arvet sin fars gode udseende og sin mors milde temperament!

Det er dejligt at have sikret os en arving til gården! Men moderen mener dog alligevel, at det varer lidt inden han for alvor kan bidrage med det fysiske arbejde hos dyrene…. Vissevasse! Det er bare at komme igang!

Den dovne knægt ligger bare og hygger sig?!

img_0132

Vi fik i mandags en rigtig hyggelig overraskelse!

Nadia, som havde været vågen det meste af natten mellem søndag og mandag ( – Det er dejligt at være blevet forældre…) sagde, at køerne havde “muhhet” hele natten, så da jeg tidligt næste morgen skulle afsted på arbejde, lod jeg bilens forlygter “feje” hen over folden.

Midt på folden lå “Mini Muh” med en fin og lille og våd kalv ved sin side. Så fint!

Nadia brugte herefter dagen på at se hvordan den unge førstegangskælver opførte sig i sin nye rolle som mor… Det var ikke den mødregruppe, som hun troede hun skulle bruge tid med?!

“Mini Muh” gjorde det så fint. Men belært af dårlige erfaringer fra foråret, hvor vi mistede en kalv, besluttede vi os for at sikre, at de kom godt fra start. Vi valgte, så snart jeg kom hjem fra arbejde, at flytte dem over på den tomme grisefold. På den måde sikrede vi dem ro, samtidigt med, at vi var sikre på, at kalven ikke gik gennem hegnet og “blev væk”.

img_0170

Den lille tyrekalv søgte yveret rigtig fint, men jeg var usikker på om han blot slikkede på patten, eller om han tog den rigtigt. Så jeg valgte at give den lidt råmælk, som vi havde liggende i fryseren. Han suttede rigtig fint på flasken og søgte straks efter over til mor. Så jeg var tilfreds og kunne sove trygt resten af natten!

Det går stadig godt med kalven, så nu tror vi efterhånden så meget på ham, at vi har sat øremærke i…. 00179. – Navnet er “Viktor”… Som vistnok stammer fra det latinske ord for “Sejr”. Det er da lidt en sejr, med sådan en efterårsgave!

Mikaels og Viktors første selfie!!:

img_0171

 

1 Kommentar

  1. Fantastic blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
    I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
    Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m
    completely confused .. Any ideas? Cheers!

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*