Siden vores sidste blogindlæg er der sket ting og sager herude. Vi har nemlig fået herrebesøg på Bondegården Lillelund. Mere specifikt, så har vores to grise, Sonja og Luna fået herrebesøg. Vi har nemlig ornen Ole til låns. Ole er en ung karl af racen 70’er(bacongrisen), samme race som Sonja er krydset af. Vi blev opfordret til at vælge denne race, da de skulle være gode til at lave lækkert kød. – Og det kan vi jo godt lide! Han er på størrelse med Luna, og derfor fysisk lidt underlegen i forhold til Sonja. Vi har dog konstateret, at han allerede har ”leget kærester” med dem begge to, så vi håber de har styr på det. Hvis alting lykkedes, så skulle der komme griseunger sidst på sommeren.

 

Andemor: 1, Nadia: 1

Jeg havde efter mit sidste forsøg med rugemaskinen lagt 8 andeæg i ca samtidig med andemor lagde sig på 7 æg i reden. Jeg gennemlyste de 8 æg efter ca. 10 dage, hvor jeg til min store ærgrelse konstaterede, at kun et enkelt var befrugtet. Det var jeg midelst talt skuffet over. Jeg smed derfor de 6 af æggene ud, og lagde de sidste ind under andemor, som rugede videre på det. D. 21. april havde andemor ruget i 35 dage, og jeg var naturligvis spændt på, hvor mange ællinger der ville klække. Der kom kun 2! Efter et par dage knuste jeg de resterende æg, og kunne her konstatere, at yderligere to af æggene var befrugtede, men var ”gået til” tidligt i udrugningen. Men jeg havde afmærket det ene æg, som jeg havde lagt ind under andemor, og det var et af de klækkede. Så afgørelsen på andemors og min lille konkurrence endte uafgjort, og ikke specielt ”målrig”. Tilgengæld er det jo stadig tidligt på sæsonen, så vi krydser fingrer for, at hun kan nå at ruge en gang mere i løbet af denne sæson. Alt efter hvordan befrugtningen af æggene går til den tid, så tror jeg, at vi vil overveje at anskaffe os et andepar mere. De to ællinger vi har fået i denne omgang er vanvittigt søde og dunede, og begge de stolte forældre passer rigtig godt på dem.

 

En fødselsdagsgave! – Måske af den sjældne slags..?

Mikael havde fødselsdag her i slutningen af april, og i den anledning fik han 6 små gæslinger i fødselsdagsgave af Valdemar og jeg. Det er helt sikkert en gave som de fleste mænd ikke får af deres koner. Men Mikael virkede glad for gaven. Vi var jo så uheldige, at ræven tog vores avlsgåsepar for nogle måneder siden, og han har flere gange siden nævnt, at det ville være dejligt med nogle nye dyr i gåsefolden. Så nu var anledningen der. De bor dog stadig nede i stalden, indtil de er klar til at undvære varmelampen og til at begå sig i det danske (forårs?)vejr.