1

Vores historie:

Da vi i 2012 købte vores lille ejendom med 5 ha midt ude på landet, var det med et ønske om, at komme tættere på naturen. Vi havde i en årrække boet i København for at færdiggøre vores uddannelser, og trængte til at komme ud, hvor der var højt til loftet og langt til naboerne.

Selvforsyning:

Nærmest allerede inden flyttekasserne var pakket ud, var vi i gang med køkkenhaven, havde købt vores første høns og plantet krydderurter i potter. Det var egentligt ikke fordi vi startede ud med en plan om at være selvforsynende, men det gav  bare mening for os, at udnytte noget af alt den plads, som vi nu havde fået. Det gik hurtigt op for os, at kvaliteten af det vi kunne producere langt oversteg vores forventninger og supermarkedernes hyldevarer kunne overhovedet ikke måle sig. Æggeblommer med en dyb gul farve og nye kartofler med en skøn smag og duft.
Det fik os til at lege med tanken om at producere vores eget kød. Der er noget lækkert over at have fulgt dyrene hele vejen gennem livet. Man ved hvad de har fået at spise og man ved, at de har haft det godt. Et godt dyreliv kan smages!

Selvforsyning, Plus:

Vi har snakket med mange som er misundelige på vores bonderøvsliv, og som godt kan lide selvforsyningstanken. Langt de fleste har dog ikke  samme rammer og muligheder, som vi har. Vi har derfor valgt at udvidde besætningen, så vi på den måde giver andre chancen for at få del i de produkter, som vi selv er så glade for.

Det er vigtigt for os, at det stadig er den romantiske tanke om selvforsyning, som er drivkraften. Vi producerer kun få dyr og bruger den tid det tager. Derfor bliver det heller aldrig noget, vi kan leve af. Vi har begge et fuldtidsjob, som skal passes ved siden af vores deltidslandbrug.